Yıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değil


İstanbul Avrupa Yakası’nın elektrik altyapısını beklenen Marmara depremine hazırlamak amacıyla Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş. (BEDAŞ) ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) arasında önemli bir iş birliği anlaşması imzalandı. “MASS Haberleşme Protokolüne Uyumlu Deprem İvmeölçer Sensörü Geliştirilmesi” projesi kapsamında trafo merkezlerinin depreme dayanıklılığı önceden belirlenirken, anlık olarak alınacak olan ivmeölçer verilerinin kaydedilmesi ve bu verilerin bilimsel analizlerde kullanılması sayesinde İstanbul’un deprem risk haritasının çıkarılacağı söyleniyor.

Yıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değil

Bayraktar TB3, TCG Anadolu (LHD-Çok Maksatlı Amfibi Gemisi) gemisine gece yaklaşma testleri gerçekleştirdi. Selçuk Bayraktar’ın paylaştığı kısa videoda, Bayraktar TB-3, gemiye yakın mesafeden yaklaşıyor.
Bayraktar TB-3 SİHA için TCG Anadolu yaklaşma testi neden önemli? Baykar Teknoloji tarafından geliştirilen Bayraktar TB-3, başarılı TB-2 modelinin çok daha gelişmiş özellikleri öne çıkıyor. Bu anlamda SİHA özellikleri taşıyan TB-3’ün TCG Anadolu Gemisi’ne yapacağı iniş kalkış stratejik öneme sahip.

Kullanıcı Oyu: 5 / 5

Yıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkin

Dünya'nın yörüngesindeki çöplerin hızla artmasına bir yenisi eklendi. Avrupa, Orta Afrika, Orta Doğu, Asya ve Avustralya'daki iletişim kullanıcılarını etkileyen büyük bir haberleşme uydusu, gizemli bir şekilde parçalandı. Hint Okyanusu'nun yaklaşık 35 bin kilometre yukarısında, ekvator çevresinde sabit bir yörüngede bulunan Intelsat 33e uydusu, geniş bant internet hizmeti sağlıyordu.

Yıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değil

Avrupa'nın en büyük sanayi kümelenmesi olan SAHA İstanbul'un düzenlediği SAHA EXPO Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı başladı. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, 6 bakanlık ve Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığının (SSB) destekleriyle düzenlenen fuar, Anadolu Ajansının global iletişim ortaklığında 22-26 Ekim'de İstanbul Fuar Merkezi'nde (İFM) gerçekleştiriliyor. 120’den fazla ülkeden 1478 firmanın katıldığı fuarda, Türk savunma sanayisi firmaları geliştirdiği son teknolojileri sergiliyor. Bayraktar İHA ailesinin tüm üyeleri fuarda sergileniyor.

Yıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değil

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının ana yürütücülüğünde, kamu kuruluşları, teknoloji devleri, üniversiteler ve medya kuruluşlarının da aralarında olduğu 128 kurumun katılımıyla Adana Havalimanı'nda düzenlenen festival kapılarını açtı. TEKNOFEST, sabah saatlerinde ilk ziyaretçileriyle buluştu. Kentte ilk kez organize edilen festivalde ileri teknoloji simülasyonlarından, bilimsel atölyelere ve sergilere kadar her yaştan katılımcı için etkinlik programı yer alıyor. Türk Yıldızları, SOLOTÜRK, HÜRKUŞ, HÜRJET, Bayraktar Akıncı, Bayraktar TB3, Jandarma Çelik Kanatlar ve atak helikopterinin gökyüzüyle buluşacağı festivalde, üzüm salkımı ve paramotor gösterisi ile paraşüt atlayışı yapılacak.

Yıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değil

SpaceX'in Starlink uyduları her zamankinden daha fazla radyo dalgası sızdırmaya başladı. Sızan radyasyonun bir kısmı, radyo astronomisi amaçları doğrultusunda temiz tutulması gereken radyo dalga boylarını ihlal ediyor. Peki bu, Dünya'daki iletişim için nasıl riskler taşıyor? SpaceX’in Starlink uydularından yayılan radyo dalgalarının miktarı giderek artıyor.

Yıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değil

Lübnan'ın bazı bölgelerinde çağrı cihazları ve telsizlerin patlatılmasının yankıları sürerken "Türkiye'nin siber kalesi" olarak nitelendirilen Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM) de kesintisiz çalışmayla muhtemel dijital tehditleri bertaraf ediyor. Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM), Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) bünyesinde 2013 yılında faaliyete geçerek siber güvenlik çalışmalarını hızlandırdı. Haberleşme sistemlerinin ve ulusal siber güvenliğin sağlanması son yıllarda hızla değişen ve tehditlerle dolu dijital dünyada stratejik önem taşıyor. Bu kapsamda, kritik altyapıların güvenliği, kişisel verilerin korunması, ulusal savunma kabiliyetinin artırılması ve dijital ekonominin büyütülmesi gibi çok yönlü çalışmalar yapılıyor.

Yıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değil

Geleceğin harp ortamında ülkemizin güvenliğini ve üstünlüğünü sağlayacak kuantum teknolojilerini yurtiçinde geliştirmeye imkan verecek atılımları gerçekleştirmek üzere Türkiye Kuantum Teknolojileri Geliştirme Merkezi kurulacak. 6 Ağustos 2024 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Savunma Sanayii İcra Komitesi (SSİK) ile karara bağlanan Türkiye Kuantum Teknolojileri Geliştirme Merkezi’nde; kuantum teknolojilerinde ihtiyaç duyulan altyapıların kurulması, insan kaynağının yetiştirilmesi, yurt içi kuantum teknolojileri ekosisteminin ve teknolojik birikiminin geliştirilmesi, yurt içi kuantum teknolojilerinin odaklı olarak yürütülmesi, ulusal ve uluslararası iş birliklerinin artırılması faaliyetleri yürütülecek.

Yıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değil

Jeotermal enerji, yerkabuğunun çeşitli derinliklerinde birikmiş ısı ve basıncın oluşturduğu sıcaklıkların; bölgesel atmosferik ortalama sıcaklığın üzerinde olan ve çevresindeki yeraltı ve yerüstü sularına göre daha fazla çözülmüş mineraller, çeşitli tuzlar ve gazlar içerebilen sıcak su, buhar ve gazlar ile yüzeye taşınan ısı enerjisidir.
Jeotermal enerjinin kullanım alanları;

Yıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değil

İklim krizinin sonu mu, dünya savaşının başlangıcı mı? İklim ve enerji güvenliği konuları giderek daha önemli hale geldikçe, nükleer füzyon enerjisinin cazibesi artıyor. Peki nükleer füzyon enerjisi nedir, karbon enerji kaynaklarından farkı ne ve hangi potansiyel riskleri barındırıyor? İşte geleceğin enerjisinde merak edilen sorular ve cevaplar. Karbon enerjisi, fosil yakıtların (kömür, petrol, doğalgaz) yakılması sonucu elde edilen enerji olarak tanımlanıyor. Bu yakıtlar, karbon ve hidrojen atomlarından oluşuyor ve yakıldıklarında karbondioksit (CO₂) gibi sera gazları üretiyor.

Türkiyede Telekominikasyon

23 Ekim 1840: Bugünkü Türk Telekom’un Postahane-i Amirane adıyla Sultan Abdülmecit tarafından atıldı. 9 Ağustos 1847: İlk telgraf alma-çekme işleminin başarıyla gerçekleştirilmesi üzerine ilk telgraf hattının İstanbul-Edirne arasında döşenmesine başlandı...

Fibet Optik Üretim Yöntemleri

Optik fiberlerde en önemli konu, zayıflamada baskın rol oynayan, malzemelerin saflığıdır. Pencere camı ile modern optik fiberlerde ulaşılan geçirgenlik arasında  katlık (dB olarak) bir fark vardır. (Eğer deniz, optik fiber...

Telefon İP Santrali

Telefon santrallari aynı ağ üzerindeki telefonların birbirleriyle sabit telefon şebekesine çıkmadan haberleşmelerini sağlar. Yani santral sayesinde yerel bir telefon ağı kurularak telefonlar arasında ücretsiz görüşme yapılabilirken sabit telefon şebekesi üzerinden...

    Yusuf Gökçe

    'Yusuf GÖKÇE Blog' Teknoloji'nin her dalından hayatımızı kolaylaştıran buluşların kısa ve öz teknik bilgileri bu portalda olacak...

    Aktüel Haberler

    Bizden Makaleler

    16 Ekim 2024
    05 Ağustos 2024
    05 Ağustos 2024
    © 2024 Yusuf Gökçe. Elektrik, Elektronik, Bilgisayar, Otomasyon, Telekominikasyon...

    Arama